Behandelingen

Mondhygiëniste

Praktijk

Annemarie

Telefoon

040 2113554

Adres

St. Gerardusplein 13

5644 NG Eindhoven

Behandelingen

Preventieve behandeling


Voorkomen is beter dan genezen! Daarom neem ik graag de tijd om vakkundig je tandvlees te controleren. Als mondhygiëniste verleen ik een heel andere zorg dan de tandarts. De tandarts zorgt ervoor dat schade aan de tanden en kiezen gerepareerd wordt. Terwijl ik als mondhygieniste juist de schade voorkom en het tandvlees onder de loep neem.


Heb je soms bloedend tandvlees bij het poetsen? Je bent niet de enige. Maak een afspraak in mijn praktijk en dan los ik het voor je op!  

Gingivitis


Gingivitis is de eerste fase van parodontitis. Tandplak vestigt zich rondom de tanden en zorgt voor een opzwellen in het tandvlees. Hierdoor kan het tandvlees een rode kleur krijgen en gemakkelijk gaan bloeden, dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het tandenpoesten. Het bot is nog niet aangetast maar het tandvlees leidt wel. Ik kan je de juiste behandeling bieden om je tandvlees weer gezond te krijgen.

Parodontitis


Als gingivitis niet behandeld wordt, ontstaat parodontitis. Hierbij zorgt het tandplak ervoor dat de tandwortels worden aangetast. Hierdoor begint het tandvlees los te laten en ontstaan er gaten in het tandvlees waar baterierën graag te werk gaan. Als de bacterie blijft zitten, zorgt dit voor afbraak van het bot. Als dit zich doorzet laat de tandhals los en gaan tanden los zitten. Uiteindelijk kan dit leiden tot het verlies van tanden. 


Het verlies van tanden is iets wat niemand wilt. Het is verstandig om bij de eerste mogelijk klachten langs mijn praktijk te komen. Hoe sneller we erbij zijn, hoe makkelijker het kan worden opgelost. Ben je te laat, dan is het een onomkeerbaar proces en zullen er wellicht extracties moeten plaatsvinden.

Mondzorg voor kinderen


Na mijn opleiding tot mondhygiëniste heb ik een post-academische opleiding gedaan tot kindertandverzorgende. Ik ben gespecialiseerd in een professionele behandeling voor jongeren. Iedereen wilt graag mooie en witte tanden, hier kan ik je bij helpen!


Mocht jij of jouw kind een beugel hebben. Dan raad ik het zeker aan om langs te gaan bij mijn praktijk voor een gebitsreiniging. Zo blijft het gebit ten alle tijden schoon.

Kom op bezoek!

Openingstijden


Dinsdag        8.00 tot 17.00

Woensdag   8.30 tot 16.00

Donderdag  8.00 tot 17.00

Vrijdag           8.00 tot 12.30

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren